AMSTERDAM – Een nieuwe energieleverancier voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) gaat klanten een stroomprijs per uur aanbieden en claimt hiermee 20 procent goedkoper te zijn dan concurrenten.

De leverancier Nieuwestroom rekent de prijs die op de spotmarkt APX tot stand komt en telt daar een klein bedrag bij op om zelf ook te kunnen verdienen, meldt nieuwsbureau Energeia donderdag.

Tot nu toe was de APX-markt alleen toegankelijk voor grootverbruikers van stroom, omdat zij via telemetrische bemetering per uur kunnen betalen op basis van marktprijzen. 

Maar met de komst van de slimme meter wordt dat nu ook voor kleinere bedrijven mogelijk, zo meent Nieuwestroom. Met de slimme meter is het namelijk mogelijk om verbruik heel vaak over de dag uit te lezen.

“NieuweStroom heeft als eerste op de Nederlandse markt naast de NMa-vergunning en de juiste ICT-infrastructuur, ook de kennis, ambitie en het lef om het mkb groothandelstarieven aan te bieden”, aldus de leverancier op zijn site. Maandag maakt het bedrijf zijn plannen officieel bekend.