AMSTERDAM – De Nyenrode Business Universiteit is voor het tweede achtereenvolgende jaar gestegen in de European Business School Rankings van Financial Times. De Erasmus Universiteit uit Rotterdam blijft ondanks een daling in de top 10.

Vier Nederlandse business-scholen staan in de Europese lijst, die bestaat uit 79 scholen. De Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit staat dit jaar wederom het hoogst genoteerd op plaats 9. Vorig jaar was dat nog plaats 7, in 2010 was er zelfs een zesde plek.

Nyenrode blijft het goed doen in de lijst. Twee jaar geleden stond de school nog op plaats 49, maar is in 2011 gestegen naar 35. Nu bevindt Nyenrode zich op plaats 33. De school moet nog wel TiasNimbas van de Universiteit van Tilburg voor zich laten op plek 26. Sinds 2010 is deze 2 plekken gedaald.

De School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht blijft dalen: dit jaar staat de school op 61. In 2010 was dat nog plaats 51.

De beste Europese business-school van 2012 is de IE Business School uit Spanje. Vorig jaar was deze nog zesde. De Spaanse school lost HEC Paris af, die nu op de tweede plek bivakkeert.