In deze aflevering van Profile, een programma van 7ditches.tv: Dance-ondernemer Duncan Stutterheim, medeoprichter van ID&T, vertelt openharig over onder meer reputatie, emigreren, reorganiseren, Badr Hari en het veroveren van de Aziatische markt.

Dance-goeroe Stutterheim baalt nog steeds van de affaire Badr Hari. Als een bekende gast van het dancefeest Sensation, Koen Everdink, in elkaar wordt geslagen tijdens het evenement, “dan voelt iedereen dat”.

“Ons bedrijf is nooit voorpaginanieuws, maar nu was het dat een week lang. Hari komt in ieder geval voor de rest van zijn leven niet meer binnen bij onze feesten.”

ID&T groeide het afgelopen decennium uit naar een bedrijf van 110 - relatief jonge - mensen. “Het is een energieslurpend vak”, zegt Stutterheim in gesprek met interviewer Ronnie Overgoor. Maar met “goed eten, en sex, drugs en house” kom je een heel eind.

De bezem erdoor

Eens in de twee à drie jaar is het weer tijd om de bezem door het bedrijf te halen, vertelt de Amsterdammer. “Er zijn altijd wel wel vijf mensen van wie je vindt: wat doen die hier?“ Elk van zijn werknemers zou zich dat wat hem betreft af en toe moeten afvragen: “Wat draag je bij?”

Ook over verantwoord ondernemen heeft de 41-jarige ondernemer uitgesproken ideeën. Zo moet tien procent van de winst van ID&T sinds kort naar goede doelen.

En wat is Stutterheim van plan met zijn recent aangekochte Shell-toren in Amsterdam? Kijk de video (klik op pijltjesicoontje om vensterbreed te kijken):

Nieuw op NUzakelijk: 7ditches.tv, het online tv-kanaal over ondernemen.