NEW DELHI - De Indiase economie is in het derde kwartaal met 5,3 procent op jaarbasis gegroeid.

In het kwartaal daarvoor groeide de op twee na grootste economie van Azië nog met 5,5 procent. Dat maakte de Indiase overheid vrijdag bekend.

De groei is hiermee weer terug op het niveau van begin dit jaar. In de periode januari-maart bereikte de economische groei het laagste niveau in 3 jaar tijd. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de groei nog 6,7 procent.

De Indiase economie heeft last van onder meer de Europese schuldencrisis, waardoor de export onder druk stond, een hoge rente en zwakke investeringen door zorgen over corruptie.

Vooral de groei in de industrie lag met 0,8 procent laag. In de landbouwsector groeide de productie met 1,2 procent. Diensten zoals hotels en transport groeiden met 5,5 procent, terwijl de financiële en vastgoedactiviteiten een groei van 9,4 procent realiseerden.

Analisten denken dat de Indiase economie nu het dieptepunt achter de rug heeft, omdat de linkse regering een aantal hervormingen heeft doorgevoerd ten gunste van de markt. Zo verhoogde zakenbank Goldman Sachs onlangs zijn voorspelling voor de economische groei in 2014 tot 7,2 procent.