AMSTERDAM - MKB Nederland wil dat het kabinet de verhuurdersheffing aan woningcorporaties niet invoert. Ook de maximalisering van de huren op 4,5 procent van de WOZ-waarde moet van tafel. Voorzitter Hans Biesheuvel heeft de Tweede Kamer hierover een brief gestuurd.

De verhuurdersheffing moet de schatkist twee miljard euro opleveren. De werkgeversorganisatie vreest dat woningcorporaties door de stapeling van maatregelen geen ruimte meer hebben om te investeren.

In de brief wijst Biesheuvel erop dat er in de komende jaren sprake is van een groeiende vraag naar woningen. "Woningcorporaties hebben bij de ontwikkeling van nieuwe projecten een belangrijke rol."

Biesheuvel pleit ervoor dat het beleid wordt aangepast zodat corporaties en andere investeerders juist worden gestimuleerd om geld te steken in woningbouw.

Woningmarkt

"Dergelijke investeringen zijn essentieel voor het vlot trekken van de woningmarkt en de bouwsector, maar zullen ook een positieve doorwerking hebben op de gehele binnenlandse economie."

Het Economisch Instituut voor de Bouw meldde eerder op woensdag dat de bouwsector de komende anderhalf jaar met tien procent gaat krimpen. Het instituut wijt dat gedeeltelijk aan de invoering van de verhuurdersheffing.