AMSTERDAM - Twee Delftse ingenieurs hebben, na jaren van onderzoek en ontwikkeling, een nieuwe, veilige condoom op de markt gebracht.

De Wingman, zoals de naam van de condoom luidt, is sinds 1 november verkrijgbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Oostenrijk.

Met behulp van de Wingman hopen de Delftse ingenieurs het vrijen veiliger te maken. Het Wingman-condoom, gemaakt van natuurlijk rubber en voorverpakt met een kunststof clipje, is binnen 2 seconden aan te brengen, waarbij het condoom zelf niet aangeraakt hoeft te worden.

Voor de verkoop werkt Wingman Condoms samen met het Duitse beursgenoteerde erotiekbedrijf Beate Uhse.

Tot op heden werden al ruim 1000 doosjes (8 condooms per doosje) Wingman-condooms verkocht. Qua prijs zijn de condooms vergelijkbaar met A-merk Durex. Voor volgend jaar wordt een omzet verwacht van boven de een, misschien twee miljoen euro.

Niet goed genoeg

Eerder, in 2006, kwam de Wingman ook al naar voren in media. Destijds was er veel vraag naar het product, maar vonden de ontwikkelaars het product nog niet goed genoeg.

Nadat het product twee jaar 'op de plank' had gelegen, besloot investeerdersnetwerk Smart Capital Network het project te financieren. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is het product alsnog op de markt gekomen.

Ongewenst

Ondanks het gebruik van een condoom lopen mensen nog te vaak een SOA op of raken vrouwen ongewenst zwanger. Maar liefst 13 procent van deze gevallen ontstaat door het verkeerd aanbrengen van een condoom.