HOUSTON - Walmart neemt geen kleding meer af van de Tuba Group in Bangladesh dat eigenaar is van de fabriek die afgelopen weekeinde afbrandde. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De brand in de fabriek kostte zeker 110 mensen het leven. De eigenaar is spoorloos. Hij zou slechts toestemming hebben gehad voor een gebouw van drie verdiepingen, maar het bedrijf had er negen. Bovendien zouden de managers, nadat het brandalarm was afgegaan, het personeel hebben bevolen te blijven, omdat het om een brandoefening zou gaan.

Volgens Walmart, het grootste detailhandelsconcern in de wereld, heeft de Tuba Group het beleid van het Amerikaanse bedrijf geschonden. De Bengaalse onderneming zou zonder toestemming van de Amerikanen een ander bedrijf hebben laten produceren.

 C&A

De winkelketen C&A, die ook een bestelling had lopen bij de afgebrande fabriek in Bangladesh, heeft nog niet besloten of de banden met de Tuba Group worden doorgesneden.

''Wij hebben er een topman heen gestuurd om eerst de feiten boven water te krijgen aangaande de naleving van veiligheidsvoorschriften. Daarnaast kijken wij nu of we nog iets kunnen betekenen voor de familieleden van de slachtoffers van de brand'', aldus een woordvoerster.

C&A had bij de fabriek slechts één order uitstaan van 220.000 sweaters die bedoeld waren voor de Braziliaanse markt.