AMSTERDAM - De Renault Zoe is inmiddels een oude bekende aan het worden. De elektrische Fransman is al vaak langsgekomen maar nog steeds niet op de weg te vinden. Nu is de compacte Zoe opnieuw uitgesteld.

Wie graag een volledig elektrische Renault wil zal dus nog even aangewezen blijven op de Kangoo EV of de Fluence. De is Zoe uitgesteld omdat hij niet de aandacht van de onlangs geïntroduceerde Clio moet ontnemen, zo zegt Carlos Tavares, COO van Renault, op een persconferentie in België.

De Zoe en Clio zijn wat formaat betreft nagenoeg gelijk, al zal de eerste een behoorlijk hogere prijs achter zijn naam krijgen. Op de Autoshow van Genève werd aanvankelijk nog een marktintroductie in september gepland. Nu zullen we op zijn minst tot januari volgend jaar moeten wachten.

"Marketingtechnisch komt het gewoon niet uit om beide auto's op hetzelfde moment op de markt te brengen," aldus Tavares. Renault verwacht veel van zijn kleine EV, ook Nissan hoopt na de komst van de Zoe weer meer Leafs te gaan verkopen als de publieke aandacht weer op elektrisch rijden komt te liggen.