SEOUL - Samsung heeft geen bewijs gevonden van kinderarbeid bij zijn Chinese leveranciers, maar trof wel gebreken aan die opgelost dienen te worden. Dat maakte het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern maandag bekend na eigen onderzoek bij 105 leveranciers.

Het concern voerde het onderzoek in september uit, nadat China Labor Watch stelde dat tenminste één Chinese partij kinderen onder de 16 in dienst had.

De Amerikaanse belangenbehartiger stelde ook dat medewerkers gedwongen werden tot lange werkdagen, soms tot vijf keer de toegestane limiet voor overwerk.

Samsung erkende dit en constateerde ook boetes bij te laat komen of afwezigheid. Het concern maakt nu van het terugdringen van overwerk een prioriteit. Eind 2014 moet het afgelopen zijn met het overschrijden van de toegestane limiet.

Voor het einde van dit jaar rondt Samsung een onderzoek bij nog eens 144 toeleveranciers af. Vanaf volgend jaar worden de werkomstandigheden bij 249 Chinese leveranciers door een externe partij in de gaten gehouden. Als er sprake is van kinderarbeid, worden de banden gelijk doorgehaald.