In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Lars Sørensen is presentator, dagvoorzitter en interviewer. Ook tijdens de Finale van De Partnership Verkiezing. Voor een keer draaien we de rollen om.

"Lars kan als interviewer het beste uit sprekers, gasten en publiek naar boven halen" (ref. Website). Kun je drie dingen noemen die je gebruikt om dit te doen?
Naast een degelijke inhoudelijke voorbereiding op de thema's en gesprekken is het onwijs belangrijk om te investeren in de sfeer tijdens een sessie. Mijn eerste 10 minuten gaan altijd op aan contact maken met de zaal, interactie aangaan met aanwezigen en ze laten voelen wat voor soort sessie dit moet worden, namelijk de beste sessie waar ze ooit bij betrokken zijn geweest.

Je presenteert vaak daar waar het gaat om verandering en creativiteit. Hoe gebruik jij creativiteit in je eigen leven om verandering te brengen?
Als je doet wat je altijd al deed dan krijg je wat je altijd al kreeg. Een prachtige spreuk vind ik die mij inspireert om altijd open te staan voor het onbekende. Ik heb een bestemming en een route maar ben altijd in voor zijwegen langs mooie uitzichtpunten.

 

Jij bent goed in vorm en inhoud. Een gouden combinatie, ook heel belangrijk in het bedrijfsleven. Hoe kunnen wij meer van deze twee elementen leren?
Zet in het ontwerpen van creatieve processen niet te snel vast welke van de twee leading is. Soms kan focus op vorm je dichterbij de inhoud brengen dan je je ooit kon voorstellen.

Wanneer ging het mis op het podium?
Het gerucht gaat dat ik een staatssecretaris wel voor sinterklaas heb uitgemaakt...haha maar ook daar zijn we goed uitgekomen, ik maak namelijk net zo makkelijk contact met een staatssecretaris als met een tomatenplukker.