In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Floris de Roy van Zuydewijn is Young professional en medeorganisator van De Partnership Verkiezing 2012. Wie is hij?

Wie ben je?
Mijn naam is Floris de Roy van Zuydewijn, breed geïnteresseerd en specifiek in (internationale) ontwikkelingseconomie, politiek en andere culturen. Opgegroeid als Dordtenaar, ben ik via Maastricht en Rotterdam beland in Milaan, het platteland van Swaziland en Moskou. De afgelopen twee jaar ben ik als Rijkstrainee werkzaam geweest.

Momenteel werk ik vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de afdeling duurzame economische ontwikkeling met veel plezier aan het versterken van de band tussen het bedrijfsleven en ontwikkelingssamenwerking.

Wat is jouw persoonlijke droom?
Ontdekken. Ik doe mijn best om te blijven ontdekken. Nieuwe mensen, nieuwe muziek, nieuwe grenzen en nieuwe verantwoordelijkheden. Persoonlijke droom is om daarmee op een positie terecht te komen waar ik de mogelijkheid heb om de grootste ongelijkheid tussen groepen te bestrijden.

Waarom hebben jullie de Partnership Verkiezing opgezet?
De Partnership Verkiezing is belangrijk omdat het jonge professionals uit de private- en de publieke sector bij elkaar brengt. De traditionele scheiding tussen de “zachte” ontwikkelingssamenwerking en het “harde” bedrijfsleven is verleden tijd.

Ontwikkelingslanden zijn nu opkomende markten waar het bedrijfsleven in investeert terwijl bijvoorbeeld armoede, uitputting van natuurlijke grondstoffen en groeiende wereldbevolking grote uitdagingen blijven. Om als Nederland goed in te spelen in de veranderende globale verhoudingen is het van essentieel belang de managers van de toekomst bij elkaar te brengen. De Partnership Verkiezing doet precies dit.