Techniekplatform stuurt ingenieur de ruimte in

AMSTERDAM - Techniekplatform Nederland Innoveert geeft een ruimtereis weg om techniek als vak te promoten in Nederland.

Dat maakten de initiatiefnemers van het platform, waaronder Platform Bèta Techniek, MKB Nederland, het Ministerie van Economische Zaken en communicatiebureau Winkelman en van Hessen donderdag bekend.

De ruimtereis wordt aangeboden door hoofdsponsors Discovery Channel en TRIUS en is onderdeel van het tweedaagse techniekevent dat Nederland Innoveert in februari organiseer

Het evenement is bedoeld om innovaties en projecten uit eigen land te laten zien en meer mensen te interesseren in techniek. Techniekbedrijven kampen in Nederland met een grote schaarste aan geschikt personeel.

Voormalig astronaut en ambassadeur van Nederland Innoveert Wubbo Ockels zal tijdens het tweedaagse evenement vier kandidaat-astronauten bekendmaken die in aanmerking komen voor de ruimtereis.

Trainingsprogramma

Na de selectie op het event ondergaan de vier kandidaten in een flight simulator een trainingsprogramma voor astronauten. De kandidaat die als beste de training voltooit wint een ticket voor een ruimtevlucht bij het Nederlandse bedrijf Space Expedition Corporation.

Dat op Curaçao gevestigde bedrijf verkoopt sinds kort ruimtereizen, voor 75.000 euro per stuk. Ruimtereizigers zijn daarbij overigens maar enkele minuten gewichtloos, waarna het ruimtevaartuig Lynx vanaf 103 kilometer hoogte weer terugvalt naar de aarde.

“Een ruimtereis is een unieke manier om de kracht van innovatie te beleven en bèta’s te inspireren om voor een vak in de techniek te kiezen”, zegt Ralph van Hessen van organisator Winkelman Van Hessen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie