Ploumen opent investeringskantoor in Brazilië

SÃO PAULO - Nederland heeft zich woensdagavond (lokale tijd) nadrukkelijk gepresenteerd aan Braziliaanse bedrijven als ideaal land om zich te vestigen.

Dit gebeurde bij de officiële opening van het nieuwe kantoor van het Nederlandse Buitenlandse Investerings Agentschap (NFIA), dat is gehuisvest in het consulaat-generaal in São Paulo. Staatssecretaris Henk Bleker kondigde de vestiging vorig jaar november tijdens een reis naar Brazilië al aan.

De openingshandeling vond symbolisch plaats in de Joquei Clube (Jockey Club) van São Paulo, waar een groot aantal deelnemers aan de economische missie naar Brazilië met hun zakenpartners zich had verzameld.

Prins Willem-Alexander

Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima, die voor een officieel bezoek in het land zijn om de handelscontacten te bevorderen, waren aanwezig. Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) - de opvolger van Bleker - benadrukte in haar openingswoord het belang van de Nederlandse aanwezigheid in Brazilië, de op vijf na grootste economie van de wereld.

Het ‘Netherlands Foreign Investment Agency’ zoals de in het buitenland gebruikte naam luidt, heeft twaalf vestigingen verspreid over de wereld. Taak is om Nederland aan te prijzen als aantrekkelijke vestigingsplaats vanwege bijvoorbeeld de centrale ligging in het economische hart van Europa en de goede infrastructuur.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie