Investeerders niet in de rij voor Foursquare

AMSTERDAM – De Amerikaanse startup Foursquare heeft het moeilijk om nieuw geld binnen te halen. Maar investeerders vinden de resultaten van het bedrijf ondermaats en de waardering te hoog.

Dat meldt The Wall Street Journal woensdag op basis van gesprekken met insiders.

De locatiedienst Foursquare zoekt naar verluidt een investering van rond de 50 miljoen dollar. In totaal kon het bedrijf al rekenen op ruim 71 miljoen dollar aan investeringen.

De tegenvallende resultaten na de beursgang van Facebook hebben potentiële investeerders wakker geschud, aldus The Wall Street Journal. De krant stelt dat geldschieters Foursquare nu met de nodige scepsis bekijken.

Te hoge waardering

Eerdere investeringen in Foursquare waardeerden het bedrijf op 760 miljoen dollar. Daarna werd het bedrijf nog minder waard, ongeveer 600 miljoen dollar. Investeerders zien nu zelfs op tegen deze waardering, die volgens hen te hoog is.

Foursquare verwacht dit jaar een relatief magere 2 miljoen dollar omzet te draaien. Het bedrijf zegt 25 miljoen gebruikers te hebben, waarvan er 8 miljoen de dienst maandelijks gebruiken. De startup geeft toe dat de groei stagneerde, maar hoopt met de verkoop van kortingsbonnen, gericht op de locatie van de gebruikers, een inhaalslag te maken.

Lees meer over:
Tip de redactie