‘Ingenieurs weer terughalen naar de techniek’

AMSTERDAM – Om het chronische tekort aan technische werknemers aan te pakken, gaat het bedrijf Croon Elektrotechniek via een korte opleiding ingenieurs terughalen uit aangrenzende sectoren, zoals de consultancy.

Het lesprogramma hiervoor wordt ontwikkeld door de TU Delft. De samenwerkingsovereenkomst voor de opleiding wordt woensdag ondertekend, zo maakt Croon bekend.

"We zijn de eerste werkgever in Nederland die werk maakt van het werven van ervaren werknemers met interesse in een nieuwe technische functie”, aldus Frank Schoof, manager HRM bij Croon.

Veel afgestudeerde ingenieurs kiezen tegenwoordig voor een baan buiten de techniek. “Voor een carrière als bijvoorbeeld consultant”, zo meldt Croon. Met een gerichte opleiding bij Croon, in samenwerking met Delft TopTech, de School of Executive Education van de TU Delft, hoopt het installatiebedrijf zo’n 30 technische werknemers binnen te halen.

De opleidingen duren zo’n 20 dagen uitgesmeerd over 2 tot 3 maanden en vergen daarnaast zo’n 20 dagen zelfstudie.

Uitstroom

De technische sector in Nederland heeft moeite met het vinden van genoeg geschikt personeel. Het initiatief van Croon staat niet op zichzelf. Zo probeert bijvoorbeeld het platform Nederland Innoveert ingenieurs ook geïnteresseerd te krijgen in technische functies.

Of, zoals het platform het zelf omschrijft: “Nederland Innoveert wil de uitstroom uit de techniek beperken door te zorgen dat technische studenten ook daadwerkelijk in een technische functie aan de slag gaan en technische professionals bij een baanwissel weer voor een technische functie kiezen.”

NUwerk

Tip de redactie