Daling huizenprijs blijft gelijk

AMSTERDAM - Net als in de drie maanden ervoor lagen de prijzen van bestaande koopwoningen in oktober ongeveer acht procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt woensdag uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De prijzen lagen door de daling met 7,8 procent op het niveau van begin 2004. Sinds augustus 2008, toen de prijzen piekten, bedraagt de prijsdaling ruim zestien procent.

De grootste hypotheekverstrekker van Nederland, Rabobank, meldde begin deze week een verdere prijsdaling te verwachten. De economen van de bank voorzien voor volgend jaar een daling op jaarbasis van zeven procent.

"Zolang de huidige mismatch tussen vraag en aanbod op de Nederlandse woningmarkt blijft bestaan, zullen de huizenprijzen blijven dalen en zal het aantal verkochte woningen laag blijven", stelde de Rabobank.

In de eerste tien maanden van dit jaar wisselden negentigduizend woningen van eigenaar, meldde het CBS woensdag. Dat is een daling van ruim acht procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie