Samenwerking windtunnelbedrijf met vliegtuigbouwer Embraer

AMSTERDAM - Het Nederlands-Duitse windtunnelbedrijf DNW en de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer gaan meer informatie en personeel uitwisselen. Dat werd dinsdag (lokale tijd) tijdens de Nederlandse handelsmissie naar Brazilië bekendgemaakt.

Embraer, de op twee na grootste vliegtuigbouwer ter wereld, werkt al ruim tien jaar samen met DNW. Het windtunnelbedrijf, gevestigd in Marknesse, test daarbij de schaalmodellen van Embraers commerciële en militaire vliegtuigen.

Door de nieuwe samenwerkingsovereenkomst, gesloten onder toeziend oog van minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, krijgt Embraer meer inzicht in de meettechniek van DNW, terwijl DNW op zijn beurt meer informatie krijgt over de ontwikkeling van nieuwe vliegtuigtypen.

“Gevolg is dat de meettechniek kan worden verbeterd en de kans dat Embraer aan DNW verbonden blijft wordt groter”, zegt een woordvoerder van minister Ploumen in een toelichting.

DNW (Duits-Nederlandse Windtunnels) is opgericht door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) en het Duitse Aerospace Center (DLR). De grootste windtunnel bevindt zich in Marknesse (Noordoostpolder). Het bedrijf, officieel een stichting, heeft daarnaast nog vestigingen in Amsterdam, Braunschweig, Keulen en Göttingen.

NUwerk

Tip de redactie