Zorgverzekeraars strijden met goedkope premie

AMSTERDAM – Steeds meer zorgverzekeraars bieden een premie aan onder de honderd euro. Het verschil tussen de vijf goedkoopste zorgverzekeringen bedraagt minder dan vijf euro per maand, zo meldt Zorgkiezer.nl.

Bewuzt, het nieuwe internetlabel van VGZ dat “Blue” vervangt, heeft maandag de premie voor de basisverzekering bekendgemaakt. Met 95 euro per maand gaat het nieuwe label de concurrentie aan met veel andere goedkope verzekeraars.

De goedkoopste zorgverzekeraar blijft Univé Zekur met 92,25 euro, maar Bewuzt volgt op de voet. Anderzorg eindigt met 96,25 euro op de derde plaats

Nu alle premies bekend zijn, is het verschil tussen de goedkoopste en de duurste zorgverzekering op jaarbasis definitief op 312 euro uitgekomen. Dat is het grootste verschil sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006.

Daling

De gemiddelde premie voor de basisverzekering is met 1 procent gedaald naar 105 euro per maand. De grootste dalers zijn verzekeraars Delta Lloyd en Ohra die hun premie 2,7 procent verlaagden.

De daling is een trendbreuk met de afgelopen jaren waarin de premies stegen. De verzekeraars zeggen hun premie dit jaar niet omhoog te hoeven schroeven, wegens het verhoogde eigen risico en scherp inkoopbeleid.

Lees hier meer over zorgverzekeringen

NUwerk

Tip de redactie