Europese innovatieprijs voor Nederlandse startup Poikos

AMSTERDAM – De Nederlandse startup Poikos heeft de door IBM georganiseerde Europese innovatiewedstrijd Smartcamp gewonnen.

Uit de tien eerder geselecteerde startups uit heel Europa werd het Franse CaptainDash gekozen als tweede winnaar tijdens de regionale finale in Berlijn.

Poikos heeft een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om met behulp van camera’s in smartphones en webcams 3D-scans te maken van het menselijk lichaam. Het bedrijf mag op 5 februari 2013 deelnemen aan de wereldwijde finale in New York.

Gezondheidsindustrie

Poikos won eerder de Amsterdamse voorronde van Smartcamp met zijn ‘disruptieve technologie’. Hoewel de startup zich in eerste instantie op online kledingwinkels richtte, toont de gezondheidsindustrie ook belangstelling.

Volgens de jury laat Poikos zien een “duidelijke kijk op het consumentenprobleem te hebben en een sterke visie op huidige en toekomstige bedrijfsmodellen”. Daarnaast roemden de juryleden de “grote passie, gedrevenheid en emotionele verbintenis met het publiek”. Ook liet het bedrijf de beste pitch van de dag zien.

Het Smartcamp-concept is bedoeld om investeerders , ondernemers en mentoren bij elkaar te brengen om nieuwe technologieën mogelijk te maken.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie