Italianen winnen Rotterdams startupevent

AMSTERDAM – De Italiaanse startup Risparmio Super heeft de finale van het internationale investeringsevenement Get in the Ring gewonnen, die woensdagavond plaatsvond in Rotterdam.

Acht startups, uit onder meer Oostenrijk, Griekenland en Nederland, gingen in een boksring de strijd met elkaar aan om een investering tot een miljoen euro binnen te halen. Get in the Ring ging eerder door het leven als ‘Meet the dragons’.

De ruim 750 aanwezige investeerders, ondernemers en studenten kozen Risparmio Super als winnaar. Het bedrijf kreeg de ‘Get in the Ring’-kampioensgordel en mag op 15 november de AEX sluiten.

Risparmio Super verzamelt en vergelijkt de prijzen van supermarktproducten in heel Italië, zowel offline als online. Hoeveel het bedrijf uiteindelijk precies ophaalt bij investeerders, is nog niet duidelijk.

Social media

Het Griekse iKiosk kreeg de social media award, een prijs ter waarde van ruim 4000 euro. iKiosk kreeg online meer dan 1200 stemmen.

Uit ruim 200 inzendingen wereldwijd werden via voorrondes in totaal acht startups geselecteerd. Naast Risparmio Super waren dat het Deense Graduateland, het Oostenrijkse Watchado, CrystAL-N uit Duitsland, het Griekse Cookisto, het Belgische Zentrick en de Nederlandse ondernemingen Innovader en Holland Haptics.

Tijdens de Nederlands selectieronde, die enkele weken eerder plaatshad, streden ruim 40 deelnemers om een plek in de finale. Zij hadden ieder 60 seconden de tijd om de jury te overtuigen van hun plannen.

In totaal waren zestien landen wereldwijd betrokken bij de selectierondes van Get in the Ring. Het evenement wordt onder meer georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie