PARIJS - De Franse economie is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit een eerste schatting die het Franse statistiekbureau donderdag publiceerde.

Daarmee ontwikkelde de op een na grootste economie van Europa zich gunstiger dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een stagnering van de Franse economie.

In het tweede kwartaal kromp het bruto binnenlands product (bbp) van Frankrijk volgens een nieuwe schatting met 0,1 procent. Eerder werd voor die periode groei noch krimp gemeld.

Frankrijk leent goedkoper

De Franse staat heeft donderdag een recordlage rente hoeven bieden bij de veiling van staatsleningen met een looptijd van 2 jaar. De rente kwam uit op 0,1 procent, tegen 0,19 procent bij de veiling in oktober.

Frankrijk veilde ook leningen met looptijden tot 2015 en 2017. Ook hier werden lagere rentes geboden. In totaal haalde de Franse staat 7,5 miljard euro op. Dat is aan de bovenkant van de beoogde opbrengst. De vraag was groter dan het aanbod.