AMSTERDAM – Het ministerie van Economische Zaken heeft een app gelanceerd waar ondernemers alle nieuwe wetten en regels kunnen overzien die van belang zijn bij het ondernemen.

De app is inmiddels beschikbaar voor iPad, iPhone en Android nadat het voor Android  eerder al een korte testfase doorging.

De nieuwe app wordt onderhouden door Antwoordvoorbedrijven.nl, dat vanuit het ministerie informatie biedt voor ondernemers. Het idee voor de app ontstond nadat bleek dat de pagina waar de wetswijzigingen staan een van de meest bezochte onderdelen van de site is.

Volgens Ubbo Dijk, woordvoerder van Antwoord voor bedrijven, is het grote voordeel dat alleen de veranderingen in de wet- en regelgeving zichtbaar is. Op het moment dat een nieuwe wet op de site staat is het binnen 2 uur zichtbaar op de app.

Officiële wetten

In de app zijn officiële wetten te lezen die zijn aangekondigd in de Staatscourant en zijn goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer, maar ook andere regelgeving wordt soms vermeld.

"Bijvoorbeeld over het lente-akkoord of over het regeerakkoord. Relevante informatie wordt geredigeerd, gecontroleerd met de bronpartij en geplaatst als wetswijziging. Uiteraard met een duidelijke disclaimer dat de wijziging nog door de Kamers moet."

Stormgelopen

Het heeft inmiddels stormgelopen op de site van Antwoord voor bedrijven, verklaart de woordvoerder. Via de site van Economische Zaken kwam de app bij andere sites terecht. Via Twitter werd de app ruim 40 keer geretweet. “Een record voor ons”, zo legt Dijk uit.

Ook voor meer apps zijn er plannen. “We denken er aan zoiets te doen als NU.nl al doet. Een app maken van je eigen site.”