AMSTERDAM – De Nederlandse startups Innovader en Holland Haptics dingen mee naar een investering tot een miljoen euro tijdens de finale van het investeringsevenement ‘Get in the Ring’.

Tijdens Get in the Ring, dat eerder door het leven ging als ‘Meet the dragons’, gaat een aantal startende ondernemers de strijd met elkaar aan, met als uiteindelijk doel het binnenhalen van een investering tot 1 miljoen euro.

Uit ruim 200 inzendingen wereldwijd zijn in totaal acht startups geselecteerd. Naast de twee Nederlandse ondernemingen zijn dat het Deense Graduateland, het Oostenrijkse Watchado, CrystAL-N uit Duitsland, het Griekse Cookisto, Risparmio Super uit Italië en het Belgische Zentrick.

Investeerders

De bedrijven presenteren hun voorstel ten overstaan van vier prominente investeerders tijdens de finale van het evenement op 14 november.

Innovader heeft een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om video’s en foto’s door middel van de cloud onmiddellijk overzichtelijk weer te geven. Holland Haptics biedt de mogelijkheid om elkaar op afstand fysiek aan te raken.

Tijdens de Nederlands selectieronde streden ruim 40 deelnemers om een plek in de finale. Zij hadden ieder 60 seconden de tijd om de jury te overtuigen van hun plannen.

In totaal zijn zestien landen wereldwijd betrokken bij de selectierondes van Get in the Ring. Het evenement wordt onder meer georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam.