BRUSSEL (ANP) - België wil nagaan of het met Nederland bepaald personeel kan delen. Het is een manier voor België én Nederland om te bezuinigen. 

Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, dinsdag ter sprake gebracht in zijn kennismakingsgesprek met zijn Nederlandse collega Frans Timmermans in Brussel.

Reynders wil onderzoeken of België en Nederland in bepaalde diplomatieke posten gebouwen zouden kunnen gaan delen. Ook opperde de Belgische minister dat consulair en administratief personeel uitgewisseld zou kunnen worden. Mogelijk wordt ook Luxemburg betrokken bij deze plannen.

Versterken

Timmermans liet na de ontmoeting weten dat verdere samenwerking met België goed is voor de Nederlandse economie. "Voor economisch herstel in Nederland moeten we ook de grensoverschrijdende samenwerking en handel met dichtbij gelegen markten versterken'', aldus Timmermans.

De net aangetreden PvdA-bewindsman en Reynders bespraken verder Europese onderwerpen, zoals de meerjarenbegroting van de Europese Unie en de toekomst van de Economische Monetaire Unie. De twee spraken af een forse impuls te geven aan de samenwerking van de Beneluxlanden bij de vormgeving van Europa.