NEW YORK - In de private sector in de Verenigde Staten zijn in oktober 158.000 banen bijgekomen. Dat meldde salarisstrookverwerker ADP donderdag.

ADP maakte gebruik van een nieuwe meetmethode die het bedrijf sinds kort gebruikt. Economen hadden gemiddeld gerekend op een toename van 135.000 banen in oktober.

Het cijfer over de banengroei in september stelde het ADP donderdag bij naar 114.000. Woensdag had ADP nog een cijfer van 88.200 nieuwe banen afgegeven. Deze gegevens over september waren de eerste die, woensdag, met de nieuwe methodiek naar buiten werden gebracht. ADP stelde de meetmethode bij om beter aan te sluiten bij het banencijfer dat vrijdag door de Amerikaanse overheid wordt gepubliceerd.

Uit de cijfers over oktober van ADP blijkt dat in de sectoren handel, transport en financiën de meeste banen bij zijn gekomen. In de industrie werden echter 8000 banen geschrapt. De stijging van het aantal banen met 158.000 is de grootste sinds februari, meldde ADP.

Economen verwachten dat de overheidscijfers over de arbeidsmarkt vrijdag uitwijzen dat er in de private sector 125.000 banen zijn bijgekomen in oktober.