AMSTERDAM - Nadat we eerst de folder al onverwacht konden bewonderen, is het nu tijd voor Subaru's geplande lancering van de nieuwe Forester.

De nieuwe Forester is 4,60 meter lang (+3,5 centimeter). De wielbasis groeit naar 2,64 meter (+2,5 centimeter). Deze extra centimeters zorgen ervoor dat de Forester meer ruimte voor de inzittenden krijgt. Ook de inhoud van de bagageruimte groeit.

Subaru voert ook duidelijke verbeteringen aan het interieur door. Zo biedt de Forester voortaan integratie van de smartphone, een nieuw navigatiesysteem, een achteruitrijcamera en een premium audiosysteem van Harman Kardon.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten komt een 2,5-liter boxermotor onder de kap te liggen. Het blok levert 170 pk en is te bestellen met handbak of automaat. In Japan is er keuze uit twee motoren: een atmosferische 2,0-liter viercilinder met 148 pk (handbak of automaat) en een 2,0-liter turbomotor met maar liefst 280 pk. Dat blok is altijd gekoppeld aan een CVT-transmissie.

Voor de Europese markt verwachten we tweeliter benzine- en dieselmotoren met een vermogen van 150 pk, maar daar doet Subaru nog geen mededelingen over.

De nieuwe Forester beleeft z'n publieksdebuut op 30 november op de LA Auto Show. In Japan komt de auto deze maand al op de markt, wij in Europa moeten nog tot 2013 wachten.