AMSTERDAM – Meubelproducent Marko gaat een doorstart maken met branchegenoot VDB Groep. De nieuwe groep wordt een van de grotere spelers van Nederland in de productie van kantoor- en projectmeubilair.

Dit meldt Marko woensdag. Vorige week maakte het bedrijf bekend failliet te gaan. Binnen de nieuwe groep blijft de merknaam van Marko behouden.

Voordat Marko, met het hoofdkwartier in Veendam, in moeilijkheden kwam werkten er nog 95 mensen bij het bedrijf. Bij een reorganisatie verdwenen er 16 banen.

“We hebben eerder aangetoond succesvol te zijn bij het overnemen en zelfstandig verder ontwikkelen van sterke bedrijven zoals Vepa, Drentea, Eromes en Beta”, volgens Frits Muysson, directeur van de VDB Groep.

'Korte termijn blijft onzeker'

"Hoewel het effect van de economische teruggang op korte termijn onzeker blijft, is het perspectief voor Marko binnen de VDB Groep zeker positief.”

De VDB Groep heeft een jaaromzet van circa 60 miljoen euro. De in totaal 320 medewerkers werken verspreid over productielocaties in Emmen, Hoogeveen, Wijchen en Breda.