AMSTERDAM – Handelaren van de UBS-afdeling in Londen brachten dinsdag hun dag door in de kroeg nadat bleek dat hun beveiligingpasjes het niet meer deden en de het kantoor niet meer binnenkwamen.

De handelaren maken onderdeel uit te maken van de grote ontslagronde die UBS aan het doorvoeren is. De werknemers zijn op verplicht verlof gestuurd. Een definitief ontslag komt mogelijk later pas.

De bank maakte eerder al bekend dat 10.000 werknemers hun baan gaan verliezen.

Sommige handelaren mocht nog naar binnen om hun spullen te pakken. Anderen kregen hun spullen in plastic tassen of moesten een beroep doen op collega’s die nog wel naar binnen mochten.

Grote beveiligers

“Ik kwam om twintig voor zeven op het kantoor toen bleek dat mijn pas het niet deed”, legt een handelaar uit tegen persbureau Reuters. “Een opgepompte beveiliger nam me mee de lift in waar een andere gespierde beveiliger op me stond te wachten.”

De Railway Tavern, een kroeg vlakbij het kantoor, werd een ontmoetingsplaats voor de handelaren. Binnen was een gezelschap van tientallen handelaren te vinden die onder het genot van een biertje op collega’s wachtten.