AMSTERDAM - Duitsers zijn de beste chauffeurs van Europa. Dat is althans de conclusie van een onderzoek dat navigatiespecialist Garmin in diverse landen heeft uitgevoerd.

Maar liefst 38,8 procent van de Nederlanders beschouwt de Duitsers als beste chauffeurs van Europa. Europees gezien kwam dit percentage op ongeveer een kwart uit. De Franse chauffeurs werden na de Duitse als beste beoordeeld door de Europeanen (19,5 procent).

België kwam er minder goed af: volgens de Nederlandse deelnemers aan het onderzoek hebben onze zuiderburen het onoverzichtelijkste wegennet. Hierdoor verdwaalden ze in het verleden wel eens.

Steden

Als we de blik naar de steden verleggen, dan wordt Parijs als het lastigst beoordeeld. Nummer twee is Londen en nummer drie is opvallend genoeg het Deense Aalborg.

Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat Frankrijk de meeste geniepig verstopte flitskasten heeft, Nederland staat hier op de tweede plaats.

Het onderzoek van Garmin werd gehouden onder 4.200 mensen in Nederland, Zweden, Spanje, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Deelnemers hadden een leeftijd van zestien jaar of ouder.