AMSTERDAM – Een op de drie financieel directeuren geeft aan het komende jaar te willen investeren in Nederland. Dat blijkt maandag uit onderzoek door BDO onder 1050 CFO’s (Chief Financial Officer) in veertien landen.

Ook geeft 12 procent van de financieel directeuren, vooral Duitse en Britse, aan hun activiteiten in Nederland uit te breiden. Daarnaast zegt 2 procent de Nederlandse markt te willen betreden en 1 procent hun activiteiten in Nederland te verminderen of stop te zetten.

Nederland staat op de 35ste plaats wat betreft aantrekkelijke markten voor expansie. CFO’s uit India en Groot-Brittannië noemen Nederland het meest aantrekkelijk.

"Wij zien Nederland als de poort tot de Europese markt en verdere expansie. Daarnaast is er ook nog een goed ontwikkelde infrastructuur waar we gebruik van kunnen maken", aldus een Zuid-Afrikaanse CFO.

China

Ruim zes op tien geeft aan dat hun onderneming alleen groeit dankzij internationale activiteiten. China wordt genoemd als meest interessante land om te investeren, wegens de omvang van de Chinese markt en goedkope arbeidskrachten.

Van alle middelgrote bedrijven is 66 procent van plan investeringen op te voeren in veiligere markten als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland in plaats van te investeren in riskante markten.

Zuid-Europa wordt inmiddels net zo risicovol geacht als politiek instabiele landen in het Midden-Oosten. Zo wordt investeren in Griekenland als een slechtere keuze ervaren dan Libië en Syrië.