WASHINGTON - De regering van president Barack Obama overweegt een nieuwe belastingverlaging die werkende Amerikanen per jaar honderden dollars zou kunnen opleveren.

Dat meldde de Amerikaanse krant The Washington Post zaterdag op basis van bronnen rond het Witte Huis.

De verlaging kan de Amerikaanse economie een extra stimulans geven als het geld wordt uitgegeven. Het is de bedoeling dat iedere Amerikaan de verlaging terugziet op zijn loonstrookje. De belastingmaatregel zou in de plaats komen van een soortgelijke belastingverlaging die dit jaar afloopt.

Op 6 november zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Republikein Mitt Romney neemt het dan op tegen Obama. Een van hun belangrijkste twistpunten is wiens belastingmaatregelen het meeste goed doen voor de Amerikaanse economie en de Amerikanen.

Middenklasse

Obama wil ervoor zorgen dat de middenklasse niet meer belasting gaat betalen, terwijl hij de rijken juist zwaarder wil belasten om de staatsfinanciën op orde te krijgen.

Romney heeft Obama's ideeën stevig bekritiseerd. Volgens hem gaan alle nieuwe belastingen ten koste van de economische groei. Eerdere maatregelen van het Witte Huis die de economie een oppepper moesten geven, noemde hij een mislukking.