AMSTERDAM - De Rabobank zou net als acht andere banken een dagvaarding hebben gekregen in het onderzoek naar de manipulatie van de Libor-rente.

Dat stelt de Financial Times vrijdag. De aanklagers in New York en Connecticut zouden ook een oproep naar onder meer Bank of America, Crédit Suisse, Lloyds en Société Générale hebben gestuurd.

In de Libor-zaak worden banken ervan verdacht de belangrijke rente te hebben gemanipuleerd door valse data aan te leveren. Het was al bekend dat de rol van de Rabobank onderzocht werd. De bank wil het bericht van de Financial Times niet bevestigen. De beide aanklagers hebben geen melding op hun website staan.

Eerder hadden zeven andere banken al de officiële melding gekregen dat zij verdachte zijn, waaronder Deutsche Bank, Citigroup en UBS. Het totale aantal officieel verdachte banken zou hiermee op zestien zijn uitgekomen.

Het Britse Barclays heeft in de VS en in Groot-Brittannië al flinke boetes gekregen vanwege de malversaties. De Libor-rente is van invloed op tarieven die consumenten en bedrijven betalen voor hun leningen.