AMSTERDAM - Het vastgoed van het failliete bedrijf Eurocommerce wordt een week later geveild dan gepland. De veiling van de 44 panden in opdracht van de schuldeisende banken staat nu gepland voor 5 november.

Een van de clusters die onder hamer gaat bevat het Vitesse-stadion Gelredome.

Reden van het uitstel is dat in de eerste veilingadvertentie per ongeluk panden waren weggelaten. Dat kon niet op tijd worden hersteld, zegt Colliers International, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiling.

Faillietverklaring

Eurocommerce werd op 12 juli failliet verklaard. Het vastgoedbedrijf is volgens de curatoren in de problemen geraakt door hoge leegstand en onduidelijke huurcontracten. Ger V. en de commercieel verantwoordelijke werden begin juli opgepakt vanwege valsheid in geschrifte en oplichting.

Naar de veiling van 270 duizend vierkante meter grotendeels kantoorruimte wordt in de vastgoedwereld met spanning uitgekeken. De veiling geeft mogelijk een indicatie voor de waarde van al het vastgoed in Nederland.

In het curatorenverslag werd gemeld dat de Eurocommerce-panden voor ruim 834 miljoen euro in de boeken staan, maar mogelijk maar vierhonderd miljoen euro opleveren.