AMSTERDAM - Secureview gaat in samenwerking met TNO de beveilingsbeelden verbeteren, zodat gezochte personen beter herkenbaar zijn.

Dit meldt Secureview dinsdag. Door middel van software, waarbij de beelden op de camera zich automatisch aanpassen aan de omstandigheden, ontstaat een betere beeldkwaliteit. Hierdoor wordt de kwaliteit niet minder wanneer het bijvoorbeeld donkerder is of wanneer het geregend heeft. Daarnaast wordt de verwerking van de beelden verbeterd.

De samenwerking tussen Secureview en TNO kwam tot stand vanuit het TNO MKB-programma. TNO deelt hierbij bestaande als nieuwe kennis uit, wat voor een groot deel wordt gesubsidieerd door de overheid.

Ook voor winkeliers

Doordat voor een groot deel gebruik gemaakt zal worden van bestaande kennis is geen sprake van hoge ontwikkelkosten, laat Secureview-directeur André Kapitein weten. "Dit maakt dat we de camera's tegen een zeer betaalbare prijs kunnen aanbieden, waardoor ook elke winkelier op de hoek straks kan beschikken over een beveilingscamera met optimale beeldkwaliteit."