Jaguar jaagt XFR-S over de Ring

AMSTERDAM - Jaguar heeft met de XFR al een razendsnelle sedan in het gamma, maar het kan natuurlijk altijd een tandje harder. Het Britse merk werkt aan een S-versie, die op de foto is gezet door een spionagefotograaf van Autoweek.

De Jaguar XFR heeft met 510 pk natuurlijk weinig reden tot klagen. Duitse sportsedans als de BMW M5 en Audi RS6 persen echter meer pk's uit hun motorblokken. Tijd voor Jaguar om zijn afgetrainde man in pak terug te sturen naar de sportschool. Een spionagefotograaf van Autoweek spotte een minder gecamoufleerde XFR-S dan we eerst zagen op de Nürburgring.

Over hoeveel paarden extra de S-versie de beschikking krijgt is nog niet bekend, maar als we denken aan de XKR-S, dan kan er weinig misgaan. Deze sportcoupé haalt 550 pk uit zijn 5,0-liter V8 met een compressor. Het is niet ondenkbaar dat we een vergelijkbaar blok de in de XFR-S zullen terugvinden.

Wat uiterlijk betreft onderscheidt de XFR-S zich van de XFR met een extra lip onder de voorbumper, grote luchtinlaten en grotere uitlaatpijpen. Een flinke spoiler op de kofferbak moet voor extra downforce gaan zorgen. We verwachten de XFR-S eind november op de LA Autoshow in Los Angeles.
 

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie