AMSTERDAM - Al enige maanden rijdt Mercedes-Benz rondjes met de gefacelifte E-klasse. We kunnen nu goed zien dat de twee enkele koplampunits het veld moeten ruimen.

Onze spionagefotograaf spotte de gefacelifte E-klasse weer in de buitenlucht.

Al in mei hadden we kiekjes van een zwaar gecamoufleerde E-klasse die een luchtje ging scheppen. Vervolgens werd de E-segmenter van Mercedes-Benz in juli opnieuw op de gevoelige plaat vastgelegd. Eerst leek het erop dat de grille niet meer verticaal in tweeën gesplitst zou zijn. De foto's in juli leken weer het tegendeel te bewijzen.

Vandaag zien we de bijgepunte E-klasse opnieuw, en nu lijkt het er toch op dat de verticale spijl uit de grille verdwijnt. Ook zien we duidelijk de vormen van de nieuwe koplampunits. Het wat hoekige gelaat van de huidige E-klasse maakt plaats voor een iets ronder gezicht, geheel passend bij wat we terugzien op de nieuwe A-klasse. Verder zien we anders gestilleerde uitlaatpijpen en afgeplakte bumpers. Die krijgen dus ook een opfriskuurtje.

De opgefriste E-klasse verwachten we volgend jaar bij de Nederlandse dealers, en zal dan de strijd met de Audi A6 en BMW 5-Serie weer aan moeten kunnen gaan.