In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

De samenwerking tussen VvAA en AMREF is uniek door het gezamenlijk belang van de organisaties: ‘in het hart van de gezondheidszorg staan’ en de langjarige verbintenis. Een natuurlijke samenwerking dus, waarbij expertise & leiderschap, bewustwording en fondsenwerving de drie pijlers vormen.

Zo zijn er leiderschapsworkshops in Afrika waarbij managers van VvAA en Afrikaanse managers van AMREF gezamenlijk werken aan hun leiderschapskwaliteiten aan de hand van lokale cases. 

Verdubbelen

Medewerkers, leden én samenwerkingspartners van VvAA werven fondsen voor ‘Bouwen aan het Gezondheidsnetwerk’ in Kenia, waarvan VvAA iedere geworven euro verdubbelt.

In Kenia is er weinig informatie beschikbaar over de staat van de gezondheid van de bevolking. Essentiële informatie over bijvoorbeeld het aantal geboortes en het voorkomen van ziektes ontbreekt.

Door de gezondheidssituatie in kaart te brengen met behulp van gezondheidsvrijwilligers die langs de dorpen gaan, kunnen (lokale) overheden en management van gezondheidsfaciliteiten proactief handelen om voorkomende problemen op te lossen.

Eind 2012 heeft VvAA, een jaar eerder dan gepland, het volledige programma à 600.000 euro gefinancierd.

Hierdoor profiteren 75.000 mensen van gepaste voorlichting over malaria en hiv/aids, zwangerschapsbegeleiding en juiste vaccinaties. Een verdere uitrol van het succesvolle programma in Kenia is in voorbereiding.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode