In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Wij willen Somalië veiliger maken. Dit doen wij door de Nederlandse expertise op het gebied van afval en social business te koppelen aan het idee van een groep initiatiefrijke Somalische jongeren om een afvalonderneming op te zetten.

Zo bieden wij werkloze jongeren een alternatief zodat zij zich niet hoeven aan te sluiten bij de terroristische organisatie Al-Shabaab.

Hoe wij impact creëren:
1. Wij dragen bij aan een veiliger Somalië
2. Wij creëren werkgelegenheid
3. Wij dragen bij aan een schoner Somalië
4. Wij beogen een afname in gezondheidsproblemen die ontstaan door gebrek aan een afvalsysteem

Ons team bestaat uit drie complementaire partijen: Van Gansewinkel dient in deze samenwerking als afvalexpert (kennisleverancier). Global Somali Response is actief in Mogadishu.

Zij heeft een diasporanetwerk wereldwijd en een netwerk in Somalië, waaronder ingangen bij lokale overheidsfunctionarissen die we nauw bij het project willen betrekken. ProPortion heeft een track record in social business development, het opzetten van marktonderzoek onder de Base of Pyramid, stakeholder engagement en social marketing.

Wij vinden het belangrijk dat Somalië veiliger wordt en willen haar een sociaal-economische boost geven.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode