In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

SNS REAAL en LiveBuild realiseren samen DWAAS: Drinking Water as a Service. Een project waar de aanpak van verspilling en de vermindering van schaarste elkaar gaan versterken.

We geloven dat iedereen toegang moet hebben tot schoon drinkwater. Op een manier die past bij deze tijd: aansluiting van huishoudens op een ‘waternet’. Tegelijkertijd geloven we ook dat Nederlanders (financieel) gezonder leven door zich bewust te zijn van de waarde van overschot.

Bewust omgaan met energiebronnen als water en elektriciteit kan een gemiddeld Nederlands huishouden 600 euro per jaar opleveren.

SNS REAAL vindt het belangrijk dat de organisatie zelf, haar werknemers en bovenal de klanten financieel gezond zijn. Hoe gezonder onze financiële situatie, hoe sneller we samen DWAAS kunnen realiseren.

Sporen

Onze (water)verspilling laat haar sporen achter in Afrika. Onze kernkwaliteiten hebben echter ook impact. DWAAS draait om schaalbare en kopieerbare initiatieven die huishoudens van schoon en betaalbaar (drink)water gaan voorzien. We starten in Kameroen.

Hier gaat de SOKO Water Company vierduizend huishoudens aansluiten op basis van het ‘community owned, privately operated’ model.

Naar verwachting draaien we binnen twee jaar break-even en is de investering van 300.000 euro binnen vijf jaar terugverdiend is. Een verdienste die uiteraard ten goede komt aan nieuwe wateraansluitingen.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode