In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Initiatief Duurzame Handel, Solidaridad en UTZ Certified werken sinds 2008 samen met het cacao- en chocolade bedrijfsleven aan grootschalige verduurzaming van de cacaoproductie in het Cocoa Improvement Programme. Na vier jaar werken de belangrijkste spelers uit de hele chocoladeketen samen in dit programma: boeren, handelaren, verwerkers, chocolademerken, supermarkten, NGO’s en overheden.

Cacaoboeren worden getraind in duurzame cacaoteelt met zorg voor mens en milieu en krijgen een betere positie op de markt. Dit draagt bij aan betere leefomstandigheden van de boeren en hun gezinnen.

Productie en export

Productie en export van cacao zijn drijvende krachten voor de economieën van Ivoorkust en Ghana. Als problemen zoals afnemende kwaliteit en productiviteit, slechte arbeidsomstandigheden en aantasting van het milieu niet worden aangepakt, lopen de natuur, de cacaoteelt, de cacaoboeren en de economie van deze landen een groot risico.

De inkoopkracht van de betrokken bedrijven (samen goed voor meer dan 40% van de wereldhandel in cacao), de financiële en personele inzet van alle betrokken partijen en de bundeling van kennis en invloed in CIP zorgt voor een niet eerder vertoonde schaal en snelheid van verduurzaming.

De gezamenlijke investeringen groeiden van 7 ton in 2008 naar ruim 4 miljoen in 2011. Het aandeel private financiering groeide van ruim 20% naar meer dan 60%. Daarnaast staat CIP regelmatig en kritisch stil bij de voortgang en impact van het programma. Uiteindelijk doel van CIP is te zorgen dat de hele cacao sector, van cacaoboon tot chocoladereep, blijvend verduurzaamd.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode