In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

!SYOU is een co-designed sneaker concept . Elke collectie van !SYOU is geïnspireerd op-, ontworpen met-, en geproduceerd in-, een land dat op de DAC-lijst (officiële lijst van ontwikkelingslanden) van de Wereldbank staat. !SYOU werkt samen met creatief talent van over de hele wereld.

Voor elke collectie wordt voorafgaand een land uitgekozen en met top creatieven de collectie en campagne ge’co-designed’. Deze ‘kunst’ wordt vervolgens wereldwijd verkocht.

De sneakers worden door een lokale partner (fair-trade) geproduceerd met lokale materialen en verkocht tegen een eerlijke prijs met eerlijke marges.

Dit is ‘Trade’, not ‘Aid’ in actie! Een oplossing die elk ontwikkelingsland ziet als een gelijkwaardige handelspartner.

Lokale partners

Met lokale partners bouwen we een duurzame positie en investering op die ook na vertrek naar bestendig blijft. !SYOU vertegenwoordigt een nieuwe generatie ondernemers die geen concessies doet op het gebied van sociaal ondernemen, maar tegelijkertijd de strijd aankan qua imago, design en uitstraling met de gevestigde orde.

Een alternatief waarmee we een voorbeeld willen stellen aan de huidige status quo in de industrie.

!SYOU krijgt ondersteuning van ButterflyWorks bij het zoeken naar lokale talenten en het selecteren van materialen en producenten in DAC-Listed landen.

TNT Express is kennispartner op het gebied van het inrichten van een efficiënt logistiek apparaat en toepassing van het ‘(online) pre-purchasing model’. !SYOU maakt daarnaast gebruik van de diensten van Nederlandse overheid voor internationaal ondernemen.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode