In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Rampenrisico neemt sterk toe. Stormen, overstromingen en droogtes worden extremer, frequenter en minder voorspelbaar door klimaatverandering. Neem bijvoorbeeld de Filippijnen. Afgelopen jaar werd dit land getroffen door 33 natuurrampen. Te vaak nog weten mensen niet wat ze moeten doen en zijn ze niet voorbereid op deze extreme omstandigheden. En dit terwijl er voldoende informatie beschikbaar is. Als je het weet te vinden.

HKV Lijn In Water, Het Nederlandse Rode Kruis/ Rode Kruis Klimaatcentrum en het Filippijnse Mapua Institute of Technology slaan hun handen ineen om de ‘Calamity Coach’ te ontwikkelen. De Calamity Coach bestaat uit een zet van drie Apps. De apps filteren de bestaande datasets op informatie die voor de persoon in kwestie relevant is.

Apps

De eerste twee apps focussen op lokale bewoners. Ze geven een waarschuwing af en instrueren mensen voortijdig wat te doen in geval van een calamiteit o.a. middels serious gaming. De derde app wordt ontwikkelt speciaal voor hulporganisaties.

Deze app bidet organisaties de mogelijkheid om informatie te selecteren die zij nodig hebben voor bepaalde acties. Deze app maakt het mogelijk om eerder, sneller en efficiënter te helpen. In de meeste gevallen kunnen meer levens gered worden als er opgetreden kan worden voordat een ramp plaatsvindt.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode