In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Urban Change Labs – Smart Solutions for Slums

De Urban Change Labs, een gezamenlijk project van Cordaid, Nyenrode Business Universiteit en AT Osborne en inspireert de deelnemers van De Partnership Verkiezing 2012. De management opleiding creëert een business case voor publiek-privaat partnerschap in ontwikkelingssamenwerking.

Rond 2030 leeft 60% van de wereldbevolking in steden. Een van de grootste uitdagingen is het aantal sloppenwijkbewoners, dit zal oplopen tot meer dan 2 miljard. Bewoners hebben een gebrek aan schoon water, sanitatie, huisvesting en werkgelegenheid. Op hetzelfde moment bieden steden de grootste kans duurzame ontwikkeling te promoten.

De Urban Change Labs adresseren dit probleem. Gedurende zes maanden organiseren Cordaid, Nyenrode Business Universiet en AT Osborne innovatieve masterclasses en een reis naar één van de sloppenwijken in Afrika of Latijns Amerika. Zij dagen een selecte groep professionals van het bedrijfsleven uit mee te denken in duurzame oplossingen voor de markt aan de Base of the Pyramid.

Het eindproduct is een ‘smart solution for slums’ waarin een publiek-privaat-sociale samenwerking zorgt voor een financieel rendabele oplossing die voortbouwt op duurzame technologische innovatie. De Urban Change Labs bieden bedrijven de unieke kans bij te dragen aan duurzame stedelijke verandering om zo de levens van miljoenen sloppenwijkbewoners positief te beïnvloeden.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode