In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

FAIR WORK PAYS! ontwikkelt voor het bedrijfsleven dé gedragscode tegen moderne slavernij. Slachtoffers krijgen een perspectief op eerlijk, duurzaam en gezond werk.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat moderne slavernij buiten de seksindustrie voorkomt. Het probleem speelt in alle (arbeids)sectoren, bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw, logistiek en productie.

Wereldwijd worden 3 op de 1000 mensen slachtoffer van moderne slavernij, een combinatie van:
- niet / nauwelijks betaald worden;
- slechte / zeer slechte arbeidsomstandigheden (bijvoorbeeld vies of gevaarlijk werk, extreem veel uren, weinig vrijheid);
- volledig in de greep zijn van de baas (bijvoorbeeld paspoort afgepakt, bedreiging van familie, mishandeling).

FAIR WORK PAYS! FairWork bestrijdt en voorkomt moderne slavernij. ManpowerGroup loopt voorop in het ontwikkelen en leveren van innovatieve en duurzame producten, diensten en arbeidsmarktoplossingen. Beiden kennen we het belang van eerlijk werk, goed werkgeverschap en grotere bewustwording over moderne slavernij.

In drie jaar:
- wordt de bewustwording over moderne slavernij vergroot van 8,4 procent naar 25 procent;
- onderschrijft 50 procent van de strategische opdrachtgevers van ManpowerGroup de nieuwe gedragscode eerlijk werk en goed werkgeverschap;
- krijgen 300 slachtoffers van moderne slavernij een perspectief op eerlijk, duurzaam en gezond werk.

FAIR WORK PAYS! komt voort uit het bestaansrecht van FairWork en versterkt de core business activiteiten van ManpowerGroup.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode