In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Stel je wilt een eigen bedrijfje beginnen. Maar hoe, als je nergens geld kunt lenen omdat je arm bent, of vrouw? 258.000 ondernemers in ontwikkelingenslanden, van wie 70% vrouw, kregen een lening via het ASN-Novib Microcrediet Fonds (2011).

Kies daarom voor ons fonds als ‘beste partnerschap’ in de Partnership Verkiezing 2012! Kies je voor ons fonds, dan kies je voor steun aan kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Het ASN-Novib Microkredietfonds geeft hen de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dat doet het fonds door microfinancieringsinstellingen (MFI’s) financieel en inhoudelijk te steunen.

MFI's

MFI’s geven leningen aan kleine ondernemers, veelal vrouwen. Het ASN-Novib Microkredietfonds. let bij de MFI's scherp op de sociale bescherming van de ondernemers die bij deze MFI's geld lenen. Ze moeten bijvoorbeeld worden beschermd tegen woekerrentes en te grote schulden.

Ze kunnen tegen eerlijke voorwaarden een bedrijf opzetten of uitbreiden: een marktkraam, schoenenwinkel, boerderij of timmerwerkplaats. Het ASN-Novib Microkredietfonds helpt hen onafhankelijk te worden en in hun eigen levensonderhoud te voorzien, met uitzicht op een betere toekomst voor hun families.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode