In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Football for WASH staat voor het bieden van duurzaam verbeterde leefomstandigheden voor kinderen op basisscholen in drie Afrikaanse landen.

Football for WASH is een publiek-privaat partnerschap, waarin de KNVB, Unicef Nederland, Simavi, Vitens Evides International, Aqua for All, Akvo samenwerken met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het programma zorgt voor de realisatie van veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen op ongeveer 1100 scholen in Kenya, Ghana en Mozambique.

Daarnaast worden er door de KNVB WorldCoaches opgeleid die de kinderen op de scholen via voetbaltrainingen ‘life skills’ zullen aanleren. De life skills gaan in op verschillende thema’s, binnen dit programma primair op het gebied van persoonlijke hygiëne.

Inkomstenbron

Door zowel fondsenwerving lokaal als in Nederland te organiseren voor dit programma (via particulieren en bedrijven), wordt er naast brede communicatie ook gezorgd voor een inkomstenbron die langer kan worden voortgezet dan de vier jaar van dit partnerschap zelf.

Verder zullen er Nederlandse en lokale partners worden gezocht met een (maatschappelijke) ontwikkelingsagenda, die de ambities van het programma kunnen en willen vergroten.

Daarnaast wordt er via verschillende wegen getracht lokaal ondernemerschap en innovatie te stimuleren, om ook op die manier de duurzaamheid van zowel inkomstenbronnen als de voorzieningen zelf te waarborgen.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode