In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Achmea, HealthNet TPO en Wageningen UR werken aan wederopbouw Burundi
In Nederland is het de normaalste zaak van de wereld dat je verzekerd bent in geval van tegenslag. In veel ontwikkelingslanden is dat niet zo vanzelfsprekend.

Voor de veelal arme bewoners is dat een beperking om vooruit te komen. Als iemand bijvoorbeeld ernstig ziek wordt kan dit de toekomstmogelijkheden van het gezin ernstig hinderen: kostbare bezittingen (vee, land) moeten worden opgeofferd om benodigde zorg te kunnen betalen.

Door het opzetten en ondersteunen van microverzekeringsprojecten maakt Achmea verzekeren bereikbaar voor miljoenen mensen.

Burundi

In 2012 bundelen Achmea, HealthNet TPO en Wageningen UR hun krachten in een nieuw project in Burundi dat bijdraagt aan de wederopbouw van het land. Burundi is een van de armste landen ter wereld en kent Nauwelijks toegang tot onderwijs en gezondheidszorg.

Voor de wederopbouw zijn voedselzekerheid, economische zelfredzaamheid en gezondheidszorg randvoorwaarden. Het project voorziet in het realiseren van deze randvoorwaarden. Door microverzekeringen voor zowel gewassen als ziektekosten te introduceren, worden barriers voor ontwikkeling weggenomen.

Het project stelt de plattelandsbevolking in staat nieuwe landbouwtechnieken te gebruiken en daarmee hun inkomsten te verhogen. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan toegankelijke gezondheidszorg. Doel is dat in 2015 75.000 mensen zijn verzekerd. Als deze testfase succesvol is afgerond kan het project verder worden uitgerold.

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode