In De Partnership Verkiezing 2012 strijden Young Professionals en Managers uit het bedrijfsleven mee voor een van de twee awards met hun business case voor een investering in een ontwikkelingsland.

Met Achmea team Fairtrade gaan wij de Colombiaanse koffieboer helpen om het potentieel van hun land en bedrijf volledig te benutten. Dit willen we doen d.m.v. microkredieten voor het aanschaffen vanafwateringsystemen.

Colombia is het tweede koffieproducerende land van de wereld. Wereldwijd neemt Fair trade koffie een steeds grotere rol in.

Helaas wordt Colombia geteisterd door overstromingendie er voor zorgen dat vele oogsten van Colombiaanse koffieboeren verloren gaan. Door middel van preventieve middelen worden de oogsten beter beschermd.

Achmea wil in samenwerking met Nederlandse partners ervoor zorgen dat de Colombiaanse koffieboer met een microkrediet preventieve maatregelen kan nemen waardoor hij minder afhankelijk is.

Daarnaast wil Achmea zorgen voor een stabilisering van de markt waardoor inkomsten voor de boer en ook afname door Fair trade partners beter ingeschat kunnen worden.

Opbrengsten van diensten en producten zullen wij (indien mogelijk) teruggeven aan de markt door middel van pay-it-forward. De opbrengsten zullen we dan investeren in nieuwe projecten op het gebied van landbouw en scholing.

Uiteraard zit er ook voor Achmea een winst in. Wij kunnen in een groeiende markt investeren en handelen in lijn met onze visie; Achmea als een maatschappelijk betrokken onderneming.

Business Development Award

Stem rechts op jouw favoriete Business Case voor de Business Development Award/Best Partner Award.

De Partnership Verkiezing is een initiatief van Social Enterprise Behold, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, NUzakelijk.nl, NCDO en Young Professional partners.

Hier lees je meer over de twee awards van De Partnership Verkiezing.

Kom ook op 21 november naar het Create2Change event bij Nyenrode