Veenman neemt stokje over van Lubbers bij ECN

AMSTERDAM - Voormalig NS-topman Aad Veenman is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het energie-onderzoeksinstituut ECN, het moederbedrijf van de kernreactor in Petten.

Dat bericht de organisatie donderdag. Veenman volgt Ruud Lubbers op, die de voorzittersfunctie zeven jaar op zich nam. Veenman zat al sinds 2008 als lid in de raad van toezicht, en is daarnaast commissaris bij Achmea, TenneT en Draka.

ECN is het grootste onderzoeksinstituut van Nederland op energiegebied. De organisatie heeft vestigingen in Petten, Amsterdam, Eindhoven, Wieringermeer, Brussel en in China.

Van 2002 tot 2009 was Veenman president-directeur bij de Nederlandse Spoorwegen. Hij is officieel door het ministerie van Economische Zaken benoemd.

Nucleaire dienstverlening

Veenman wordt tegelijkertijd voorzitter van de raad van toezicht bij dochterbedrijf NRG, dat zich bezig houdt met nucleaire dienstverlening.

NRG is daarbij de exploitant van de kernreactor in Petten, de grootste producent van medische isotopen in Europa en de nummer twee in de wereld.

ECN lanceerde deze week nog een nieuwe commerciĆ«le dienst (ECN Technology Due Dilligence). Daarbij verkoopt de organisatie technisch advies aanĀ durfinvesteerders die investeren bedrijven op het gebied van duurzame energie.

Lees meer over:
Tip de redactie