FrieslandCampina rondt overname af

AMSTERDAM - FrieslandCampina heeft de overname van IDB Belgium afgerond. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend in een persbericht.

Het bedrijf uit Genk is verpakker van (half)harde kazen en verpakt kaas voor internationale klanten. Ook verkoopt het bedrijf eindproducten in België en exporteert het naar elf andere landen.

IDB Belgium wordt onderdeel van FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder, maar zal wel onafhankelijk blijven opereren. In de fabriek van het Belgische bedrijf werken ongeveer 160 medewerkers.

Marktpositie

De Nederlandse zuivelcoöperatie zegt met de overname zijn marktpositie op het gebied van voorverpakte kaas voor retailers en horeca uit te breiden.

De overname werd in juni van dit jaar al aangekondigd, maar moest nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

FrieslandCampina, in 2008 ontstaan uit een fusie tussen Friesland Foods en Campina, is dit jaar op overnamepad. Zo breidde het Amersfoortse bedrijf de activiteiten uit naar Servië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina en Macedonië.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie